Karinthy-gyűrűs, négyszeres Bon-bon díjas humorista weboldala

40

– Zászlófelvonással és katonai tiszteletadással kezdődtek az állami ünnepségek a Kínai Népköztársaságban Varga Ferenc József születésének 40. évfordulója alkalmából. A parádé megnyitóján beszédet mondott Ven Csia-pao miniszterelnök, aki az ünnepelttel kapcsolatban megjegyezte: “Zsü csen hiang wo hen hao wan csing wo tang heo.” A több napig tartó népünnepélyre többmillió embert várnak a Tienanmen térre gépfegyverrel.

– Phenjan háborús provokációnak tartja a dél-koreai főváros, Szöul egyik pincelakásának kisszobájában felállított karácsonyfát, amelyen Varga Ferenc József születésének évfordulóját hirdető díszek lógnak. Kim Jong Un észak-koreai vezető azonnali lépéseket ígért, s leszögezte, Donászy Magda verseivel védekeznek a szöuli erőszakkal szemben. Az észak-koreai haderő – erejét demonstrálandó – egy lejárt szavatosságú angol csokinyuszit dobott át a két ország határán.

– “He is a great man” – ezt Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke jelentette ki ünnepi beszédében, melyet a magyar humorista, Varga Ferenc József születésének 40. évfordulója alkalmából mondott el a Fehér Házban. Obama szerint a világ változás előtt áll, és ennek a változásnak mindenhol és minden körülmények között meg kell felelni. Ezt már egy teljesen másik sajtótájékoztatón mondta egy gyárban.

– II. Erzsébet királynő 3D-ben köszöntötte a magyar humoristát. Az eseményen jelen volt Fülöp edinburghi herceg is, aki csak 2D-ben hallgatta a beszédet, mert betakarta a fél szemét. II Erzsébet elmondta: boldog születésnapot kíván a magyar humoristának, aki oly sokszor képzelte már azt, hogy a brit királyi család megemlékezik róla. A humorista ígéretet tett a királynőnek, miszerint leszokik a hallucinogén anyagokról.

– Természetesen a demokratikus Kínai Köztársaságban, Tajvanon is megemlékeznek Li Yi-Ying férje, a magyar származású Varga Ferenc József születésének 40. évfordulójáról. A Taipei parlament tornyán egy óriási molino emlékezteti a tajvaniakat a sokak körében (például a felesége családjában) ismert humorista születésnapjára. A törvényhozás kidíszített épülete előtt már több százan megálltak majd továbbmentek.

– Áder János a Sándor Palotában fogadta a ma 40 éves Varga Ferenc Józsefet. A köztársasági elnök ünnepi köszöntőjében elmondta: a humor és a kacagás szerves részét képezi hétköznapjainak, és minden magyar ember életének. Az államfő Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje egyik, valaki által át nem vett oklevelének 3D-s fénymásolatával tüntette ki a Karinthy-gyűrűs komikust. A ceremónia végén természetesen nem maradt el a koccintás sem, ennek során Varga Ferenc József rögtönzött műsort adott, amelyen Áder János azóta is folyamatosan nevet.

– Orbán Viktor 4D-s levélben gratulált Gyurcsány Ferencnek, aki néhány nappal korábban egy közösségi oldalon visszaigazolta az őt ismerősnek jelölő, 40 éves Varga Ferenc Józsefet. A miniszterelnök levelében leszögezte: a visszaigazolás nem jelenti azt, hogy a balliberális oldal ezt az ünnepet is kisajátíthatja. Gyurcsány Ferenc ünnepi, de még 2D-s facebook-bejegyzésében reagált Orbán levelére, Varga Ferenc József ezalatt a konyhában épp teát főzött 3D-ben.  A Demokratikus Koalíció elnöke ezt követően egy hétre beköltözött a humoristához, aki erre az időre Gyurcsány lakásában húzza meg magát.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

műsorrendelés
VFJ E-mail
Hívjon, jövök! Élő műsor - akár angolul is! (Live show in English on request.)