Karinthy-gyűrűs, négyszeres Bon-bon díjas humorista weboldala

A megosztó

Valaki segítsen már rajta!… És segít. Ott a face meg az egész net. Mert ugye a kardhal előbb, a remény hal meg utoljára. És a net tele van reménnyel. Csak le kell ülni, és kattogtatni. Mindent, ami reményt ad. Olvas valami jót, elhiszi, megosztja, lájkol, hozzászól, posztol. Ő is tovább adja a reményt, hogy másoknak is jó legyen. Így tesz jót az emberekkel. Csak megoszt valamit és már segített is.

Először csak egy “oszd meg és szerencse fog érni” színes kép jön. Végülis mi történhet? Mi van, ha működik? (És működik! Másnap lesfossa egy galamb.) Na de ezután komolyabb dolgok jönnek. A tudnodkell meg a mindenegyben és más megbízható hírforrások létfontosságú hírei. Például hogy a tér igenis meggörbíthető és a féreglyukon át egy másik világba juthatunk. Ezt muszáj megosztani. Annyi mindenkinek szar az élete. Deviza hitel (mert azt kötelező volt felvenni), érdekes családi alaphangulat, egészség-bajok, miegymás. Hát nem lenne jó felfedezni azt a féreglyukat? Lehet, hogy ott van a kisszobában, csak még nem vette észre. Szóval igen, a tér elgörbíthető, és a cikk olvasásától kezdve várni fogja a dimenzióváltást, hátha eljut egy jobb világba innen. Az a jó, hogy a cikk egyszerűen volt fogalmazva, így ő is megértette. A tudósok azért fogalmaznak érthetetlenül, mert gonoszak és el akarják titkolni a zemberek elől, hogy mi az igazság. De a tudnodkell-blog meg a másképpgondolkodók blogja vagy mi az, na azok most lerántják a leplet.

Ők írtak arról is, hogy egy gonosz nép (a tuggyukkik népe) smartméreggel permetezi a zembereket, mert át akarja venni a hatalmat a Földön. A smartméreg ugye egy okospor. A tuggyukikhez tartozókat kikerüli és csak a nemtuggyukik szervezetébe megy bele.

Meghát a tuggyukik úgyis gyíkemberek. Ezt is írták, ezt is megosztotta. Most fedezték fel… illetve Amerikában már rég tudják, hogy a földönkívüliek köztünk élnek, hogy átvegyék a hatalmat a Földön. Ők mérgezik a joghurtokat emulgeálószerrel, mert a Bilgécc is azt mondta, hogy meg kell mérgezni a terhes nőket…

Ha ezt nem osztja meg, az ismerősei nem fogják tudni, micsoda veszélyben élnek. No és végig önmagukat fogják hibáztatni életük összes kudarcáért, holott még a félresikerült gyerekért és annak minden kettes alá dolgozatáért is ki a felelős? Na ki? Tuggyukik! Tuggyuk, mert olvassuk a mindenegybenblogot, meg a titkolthirekponthut, meg a bazmegeztugyenemtudtaddemostmegtudod blogspothu-t.

Jó, azért akad minőségi hír is… például amikor a blikkhu meg a feminahu megírja, hogy márciusban világméretű hóvihar pusztítja el Magyarországot. Tökjó, mert ezek rövid, lényegretörő cikkek, nem vacakolnak a bizonygatásokkal. Leírják és punktum. Márpedig ha leírták, akkor az ziher. Némelyiknél már elég a címet elolvasni! Pl. holnap kitör a világháború… a képen ott van Putyin meg a szír menekültek. Kell ennél több bizonyíték? Azt ha a háború nem is jön, de a NASA által elhallgatott meteor csak pusztít már… kéne valami változás, ha már ilyen nyomott az élete! Háború, katasztrófa, valami balhé… Mohács…!

A fotókat sem lehet csak úgy meghamisítani. Ha egyszer azt írják, hogy egy 16 éves, hatszáz danos, fekete öves karatés csajszi egy rúgással leépített három-négy erőszakos szírt, akkor csak igaz. Az se baj, ha a karatés-csaj képén egy erős harmincas svéd parlamenti képviselőnő figyel, a monoklis szemű szírek meg még a szerb háború idején kerültek lencsevégre Albániában. De jobb ha elhisszük és megosztjuk ezt is, hogy a zemberek lássák: van remény az elnyomással szemben.

Ha a féreglyuk nem is működik, majd jön egy karatés csaj és rendbeteszi az életüket. Nem fogják itt a tuggyukkik a ronda migránsokat elszabadítani, hogy átvehessék a hatalmat a Földön! Már így is elvették az országot a Magyaroktól. Svájc nem kell nekik. (Vagy már az övék? Akkor meg hogyhogy jobban élnek? Baszki, túl sokat gondolkodsz!)

És hogy teljesen elnyomják a magyarokat, nem mondják el, amit az ezteddignemtudtad meg a világitikai oldalak írnak: nagyanyáink receptjeit. Hogy a falevéllel el lehet múlasztani a rákot, meg egy teafilterrel a nyelved alatt soha nem leszel beteg és 150 évig fogsz élni, mint azok az emberek, akik egy eddig ismeretlen titkos országban vannak… volt róla kép is. 130 évesen is bakfisnak néztek ki. A féreglyukon csak el lehet jutni hozzájuk.De ha nem, akkor is meg kell osztani, hogy más is tudja: csak dörzsölgetni kell az orrnyergünket és olyan orgazmusunk lesz, hogy ihaj! Van még beszélő ló, algebrát megoldó macska, és a krumplihéj sokmindenre használható, ne dobjuk ki! Csakhát a gonosz háttérhatalmak, a tuggyukkik nem akarják, hogy tuggyuk. De mi tuggyuk!

A sok elgondolkodtató cikk után jöjjenek a képek!Mindegyiken van valaki, aki biztosan mondta azt, ami oda van írva. Kép és idézet… OSZTANI! Hadd tudja meg más is, milyen szemét ember az, aki a képen van, és aki ugye a tuggyukkik közé tartozik. Mondta… ott van. Nem, nem fotósop. Illetve az, de akkor is igaz.

És ezzel elmegy egy egész nap. A féreglyuk, a fénylények, a kikapcsolható gravitáció, egy minden eldöntő katasztrófa, a bűnösök megtalálása a másnapba vetett reményt is tüzifaként táplálja. Holnap is lesz egy nap, és a remény holnap is ott várja majd a neten. És meg fogja osztani, hogy másoknak is jó legyen, mert ő segíteni akar másokon!
mindenegybenblogosztó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

műsorrendelés
VFJ E-mail
Hívjon, jövök! Élő műsor - akár angolul is! (Live show in English on request.)