Karinthy-gyűrűs, négyszeres Bon-bon díjas humorista weboldala

Bájalexet mindenki ismeri

Egy humorista-kollega nemrég Bye Alexet merészelte szellemesen kritizálni egy híroldal blogjában. Kapott is a pofájára rendesen, és bizony nem kevés kultúrált hozzászóló tette fel a kérdést, hogy “Ez ki a fasz?”, merthogy Bye Alexet mindenki ismeri, őt meg nem.
Az érvelés jogos! Van egy tévéműsor, melynek elsődleges funkciója az sms-ekkel való pénzbegyűjtés, van egy emberke, aki ebben feltűnik egy akármilyen dallal, és ha tehetséges, ha nem, ha van másik nótája, ha nincs, sztár lesz. Mindenki ismeri, mert az átlagember számára csak az számít, aki benne van a tévében. A tévén túl el sem képzelhetnek semmilyen világot.

És ez így rendben is van. A humorista, aki esetleg gondolatot is képes megfogalmazni, ismeretlen. A “félnótás” előadó ismert, mert benne van a tévében. Ettől talán értékesebb tagja is a társadalomnak. Vagy nem? Nézzük meg az alábbi képet, és nevezzük meg a rajta látható két személyt!

Gondolom, a szakállas úriember kilétével lényegesen kevesebben vannak tisztában, mint a Jura-kort idéző, de nagyon is népszerű arc viselőjével. Az ismeretlen “kiafaszez” Dr. Mérő László egyetemi professzor, számos értékes kötet és tudományos újságcikk szerzője. Tessék mondani, most akkor Győzike többet ér, fontosabb, szebb, és jobb mint Mérő László?

És ha már ennyire belehabarodtunk Bye Alexbe, vagy egy-két éve Wolf Katiba, meg az összes ikszfaktoros megasztárba, tessék már nekem mondani legalább öt slágert tőlük úgy, mint mondjuk az Apostoltól, az LGT-től, az Omegától, vagy a kis buta ergós Robitól.

Nem mellesleg sajnálatos az is, hogy két, napokban elvesztett hegymászónkból csak az egyiket emlegetik, mert ő az ismertebb. Tán az “ismeretlenebbnek” is kijár annyi tisztelet, hogy a neve valahol fennmaradjon!

 

Bájalexet mindenki ismeri bejegyzéshez 4 hozzászólás

 • Névtelen szerint:

  Pont tegnap gondolkoztam rajta,hogy írok egy két oldalnak kommentárt,hogy a Kiss Péter halála legalább annyira tragikus,mint Erőss Zsolté.Főleg,ahogy az előzményeket olvasgatva az derül ki,hogy egyedül leért volna.Teljesen önfeláldozó módon várta be és segítette erős Zsoltot ,ami az életébe került.Ez nem számít?

 • Némedi Mária Margareta szerint:

  A szakállas ember kilétével totálisan tisztában vagyok, a másikról meg fogalmam sincs, hogy ki lehet. (Olvasni szoktam, tévét nézni nem…)

 • TGabi szerint:

  Tulajdonképpen még egyet is érthetnék.De. ByeAlexSanyi legalább hozzáadott értékkel rendelkezik az össznépi celebdágványhoz képest. B. legalább saját dallal, önerőből írt szöveggel lépett színpadra.

  Ez az utóbbi évek Megasztár, Gipszfaktor felhozatalához képest legalább minimális eredmény :S

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

műsorrendelés
VFJ E-mail
Hívjon, jövök! Élő műsor - akár angolul is! (Live show in English on request.)