Karinthy-gyűrűs, négyszeres Bon-bon díjas humorista weboldala

Fényre sötétedő Géza

Ma megtalált egy rajongó. Ez mindig megtisztelő, és az esetek zömében tényleg szívből örülök neki, de – remélem, senkit nem sértek meg – időnként ritka fárasztó. Vannak a viccmesélők, a köszönni nem tudók, a bunkók, stb. Ma egy érdekes kategória szállt fel arra a villamosra, amin én gyanútlanul ültem. (Az életemre esküszöm, hogy nem én találtam ki, ilyet magamtól képtelen vagyok!)

Szóval ülök a tuján. Ajtók nyílnak. Felszáll sapkás Géza. Megjelenése és arckifejezése erősen szétfeszíti a zoológiai sokszínűség határait. Olyasmi fazon, mint a Tibi “kókuszos” figurája, vagy mint a fényre sötétedő kislány. Mintha gyerekkori ismerősök lennénk, úgy megörült nekem.
– Műűűvvvéééészzzúúúúúr! Igggen nagy tiszteletem. – Kézfogás. Részemről gyógyszeres örömöt tükröző mosoly. Az egész utazóközeg engem néz, hogy ki ez, milyen művész, miért kéne ismerni? Majd egy fontos gondolat:
– Csak a fütyülős! – ezzel leül, és (nem nagy bánatomra!) kapcsolatunk további burjánzása nélkül megyünk egy pár megállót.
Aztán újjéled a frigy. Valamiért a Frangepán utcánál kiszúrja a western csizmámat.
– Bocs, eredeti amerikai?
– Igen – mondom én.
– Kemény! Olyan 100 fölött van.
– Hát – mondom – ez nem, mert már régi, ajándékba kaptam. Nem ér ez már sokat, puhul a bőr, stb.
– Nem az számít, hanem a varrás.
Nem vitatkozom, csak ért hozzá… majd jön az aranylövés:
– Úgy néz ki, mint valami székesfehérvári drapéria.
Bár agysejtjeim számára jelentős megterhelést jelent a hallottak értelmezése, nem vitatkozom.
– Igen, tényleg – mondom.
– Csak ez fővárosi.
– Persze, mert én budapesti vagyok. – Teszem hozzá, hogy ne érezzem már magamat annyira hülyének.
– Olyan ördögi.
Bár nem a Béke téren akarok leszállni, de az imén kapott szellemi táplálék megemésztéséhez elengedhetetlen szükségem van némi sétára. Elköszönök a csizma- és drapériaszakértőtől.
– Hajrá Fradi! – mondja ő.

Kedves közönség, kedves olvasóim! A bal oldali fotó a méltán világhírű székesfehérvári drapériát mutatja, míg a másik az általam viselt csizmát. A két kép között 124 db apró hasonlóságot rejtettünk el. Aki ezeket, és az ördögöt is megtalálja, azt összehozom sapkás Gézával, és hárman nyitunk egy wescocsizma- és drapéria boltot!

 

drapériaboots

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

műsorrendelés
VFJ E-mail
Hívjon, jövök! Élő műsor - akár angolul is! (Live show in English on request.)