Karinthy-gyűrűs, négyszeres Bon-bon díjas humorista weboldala

Fogyok!

Ez most kivételesen nem panasz lesz, sokkal inkább dicsekvés… vagy egy kisebbfajta ünnep.  Jó egy éve, hogy piacon van egy könyv. Én írtam. Eddig párszázan vették meg. A mai viszonyok között talán ez jónak, de legalább közepesnek mondható. Pláne, hogy nem fizettem a boltoknak, így a sunnyogóbb polcokra dugdosták, más – sok esetben szerintem gyengébb kötetek – javára. Volt bemutató is. Az egyik isteni volt. A másik is az lett volna, de a szervezést most nem minősíteném. Selmeczi Tibi és Aradi Tibi kollegáim, barátaim azonban mindkét alkalommal jelen voltak és közreműködtek. Adtam is nekik egy-egy kötetet – némi kedvezménnyel…

dsc_5234b

 

A mindennapi életünkről szóló gonosz, abszurd pamflet sokakhoz eljutott. Valakinek tetszik, valakinek nem. Van, aki szerint irodalom, van, aki szerint érthetetlen, nehéz olvasmány, és van, aki szerint se nem irodalom, se nem érthetetlen, de jól szórakozik rajta. Mert azon voltam, hogy lehessen. Ehhez persze olvasni kell. Figyelmesen. Nincs benne szörny az űrből, meg drogdíler, meg pedofil gyilkos, meg recept. Nem könnyed lektűr, nem is mélyirodalom, hanem egy piszkálódás. Aki így ült neki, annak tetszett. És fog is. Aki könnyed szórakozást vár, annak figyelmesen kell olvasnia.

Nemrég pedig az a kellemes meglepetés ért, hogy a 20. század egyik nagy irodalmi alakjának, Vészi Endrének leánya, Vészi Ágnes tüntetett ki könyvem olvasásával, ráadásul pozitív visszajelzéssel. Jó volt találkozni vele, s elmondani, hogy fiatalabb koromban mennyire kedveltem Vészi Endre költészetét. Most is kedvelem, úgyhogy ha időm engedi, megint előkerülnek azok a Vészi-kötetek.

De most még a Nemzeti Túlvilág Hivatallal kell foglalkoznom. A pikírt abszurd “műremekemmel”.
Nálam van egy pár példány még (olcsóbb is), a boltokban meg szintén. Mert nagy hazugság lenne azt mondani, hogy rohamosan fogy. Csak úgy megy. Ahogy manapság egy nem agyonreklámozott, talán igényes (vagy annak szánt) könyv mehet. Szóval, ha nincs is okom ünnepelni, azt sem kell mondanom, hogy kár volt kiadni. Eddig úgy tűnik, megérte.

BORITOa

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

műsorrendelés
VFJ E-mail
Hívjon, jövök! Élő műsor - akár angolul is! (Live show in English on request.)