Karinthy-gyűrűs, négyszeres Bon-bon díjas humorista weboldala

Ha fideszes lennék…

Akkora, de akkora hülye vagyok, hogy nem vagyok fideszes… legalább jobbikos lennék! Az majdnem ugyanaz, csak egy picit keményebb. Mint a Tormay Cecil, meg a Mein Kampf. (Bocsánat: “Szeszíl”, nem Cecil, mint a panelproliknál.)

Na de tényleg… mekkora öröm lenne! Tudnék örülni a kis dolgoknak, mint pl. a rezsicsökkentésnek. Megjön a csekk, a számlán ott van, hogy megtakarítottam párszáz forintot és máris rohanhatnék vele a vietnámi boltba venni valami pozitív energiát közvetítő műanyag tárgyat. Mondjuk egy lila turuldelfint. Mert a pozitív energia az kell! Ki is tenném Orbán Viktor képét az ágyam fölé (ahol feszület is lenne… meg talán valami másféle kereszt is), és csak úgy sugároznék a boldogságtól, ahogy a pozitív kozmikus energia körbelengi a szobát.

Ha fideszes lennék, részt vehetnék a Békemeneten, ahol Széles Gábor mellé fejlődve megtudnám, hogy a faszba kell kikapcsolni a gravitációt. Mi kell hozzá? Egy adag mérges babgulyás? Vagy egy ’85 utáni EDDA-album? Úgy szeretném, ha az egykor táltosként szárnyaló, később a magyar rockélet Kiszel Tündéjévé vitézlett Pataky Attila elvinne magával a fénylények bolygójára. És akkor Gábriel arkangyal turulszárnyakon hazahozna, letenne a Szabadság téren és tudnám értékelni a megszállási emlékművet. Mert biztosan szép. Ami drága, az szép.

Mint a Pancho Aréna. Drága és szép… ha fideszes lennék, Húsvétkor ott lehettem volna a megnyitón, mint az újságírónak titulált öthangos “parodista”, aki évek óta mindig megtalálja az adekvát valagat. Elhinném, hogy Schmitt Pál komolyan gondolja, amit mond és buzgón bólogatnék. Szeretném a sportot, pláne a focit. Drukkolnék a mieinknek, hogy egyszer végre sikerüljön és akkor elmondhatnánk, hogy volt miért felépíteni a Pancsót. Ott lehettem volna a megnyitón… gyönyörködhettem volna a Puskás szoborban és meg tudnám különböztetni a Columbo-emlékműtől. Kaphattam volna Orbán facebookos sonkájából. De hát bazmeg, vega vagyok és undorodom minden gusztustalan állattól!
De ha fideszes lennék, én is tudnék álmodozásokra költeni. Például a jelenlegi gitártudásommal meg a kocka ujjaimmal vennék egy félmillió forintos, amerikai gyártású Fender Telecastert és koncertet adhatnék Felcsúton annak az 50 embernek, akik a meccsekre is kíváncsiak.

Ha fideszes lennék… lenne nagy családom. Nem lenne könnyű az életünk, de esténként a magyaregy, az ekhó vagy a hírtévé műsoraiból megtudnám, hogy jobban teljesítünk. Reményt kapnék mindennap. A gyerekek iskolába járnának, erkölcsösek lennének, meg vallásosak. Megmutatnám nekik, ahogy a Hold minden hónap végén menstruál egy gorombát, és eltakarnám a szemüket, ha netán egy szál cigaretta feltűnik a láthatáron. Családos, erkölcsös, hazaszerető, keresztény, ember lennék. A nyelvhelyességgel nem törődnék, mert az úgyis csak a hazánkat eláruló zsidók vesszőparipája. Mert ők műveltek. Aki művelt, az zsidó, és aki zsidó, az művelt. Műveltek a fenét! Hát eltugyák ők énekelni a Székely Himnuszt? Nem műveltek, csak gazdagok… mert aki gazdag, az zsidó, és aki zsidó, az gazdag… illetve nem, mert lehet Lázár János is. Ő meg a miénk. Meg a Csányi is… aki bankár. Neki szívesen devizahiteleznék, még Ócsára is leköltöznék a kedvéért. Végre volna itt is lakó. Ha fideszes lennék. Ha fideszes lennék, “írhatnák” a Magyar Krónikába és Orbán Viktor kollegám lehetne!

Ha fideszes lennék, keresztényként tudnám lenézni a hajléktalanokat, a fogyatékkal élőket, a rokkantakat, a nyuggereket, a “búzikat”, a romákat… utóbbiakat azért néha elvinném szavazni párezer forintért. Nincs szebb látvány, mint a Fideszre és a Jobbikra szavazó roma…

Mennyi szép és jó dolgot hagyok ki azzal, hogy nem vagyok fideszes. A többséghez tartozni jó dolog. Lenne. Le tudnám hurrogni netszerte a balról károgó libisket, akik elvesztették a választást és most savanyú nekik a szőlő. Nem érdekelne, hogy a “komcsik” alatt még magyar paraszt-kézben volt a termőföld, nem volt 40-féle új adó, és egy euró messze 300 forint alatt járt. Kit érdekelne az ilyesmi, ha tudnám, hogy a fehér, keresztény magyar ember felsőbbrendű, a saját kudarcaimért pedig azok felelősek, akik nem ilyenek. Milyen könnyű dolgom lenne, minden meg lenne magyarázva az ufóktól a sikertelenségemig. Ha fideszes lennék…
Dehát, én barom, ahogy szavaztam, úgy bánjanak énvelem!

vörösholdszárnyasbetét

Ha fideszes lennék… bejegyzéshez 1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

műsorrendelés
VFJ E-mail
Hívjon, jövök! Élő műsor - akár angolul is! (Live show in English on request.)