Karinthy-gyűrűs, négyszeres Bon-bon díjas humorista weboldala

Kész átverés 2014

Sokan azt hiszik, egy humorista biztos gazdag, válogat a fellépések között, s csak úgy dobálja a tízezreseket. Utóbbi igaz: ELMŰ, Főgáz, Díjbeszedő és egyéb irányokban valóban fénysebesség felett szállnak el a bankók, pedig épp most, ebben a pillanatban megint csökkent a rezsi.
Azok is tévednek, akik szerint a humoristák mind jófej, életvidám, joviális figurák, akik még egy “véres háború” közepén is lökik a baromságot. Magam legalábbis alaposan kidepresszálom magamat azokon, amikből később kabarészám születik.
Hogy az alábbiból mikor és milyen jelenet lesz, még nem tudom, de egyelőre muszáj kiírnom magamból. Így legalább előadó-kollegáim újabb hasznos információkkal gazdagodnak, és talán a többiek is meggondolják, kivel boltoljanak a jövőben. Vannak még megbízható cégek, emberek az országban. Alábbiak nem ilyenek.

Október 4. Csöng a Tibi telefonja. Skolnyik Edina az Alsónémedi és Vidéke Takarékszövetkezettől. Mi kellünk nekik november 8-ra. Biztos? Biztos! Jaj de jó! Akkor ez a nap is belőve. Biztos? Biztos! Egy humorista minden felkérésnek örül. Nem csak mert keres. Hanem mert igény van rá. Egy felkérés megtisztelő. Nem mindig, de többnyire de. Másnap Skolnyik Edina küldi is a szerződést. Azt nekünk ki kell tölteni. Vissza is küldjük. Skolnyik Edina és főnökei adataink birtokába kerülnek. Hetekig csönd. Mi meg várjuk a mai napot (is).
Normális esetben két héttel korábban mondják le, ha lemondják. Nem mondták le. Közben hívtak minket máshonnan mások mára. Nem tudtuk vállalni. A Takarékszövetkezet bulija miatt.
November 4 vagy 5. Email jön. Nincs a buli. Felhívom a nőt. Jogszabályokra hivatkozik. Leszarja, hogy károsodtunk. Vélhetőleg ügyfeleikkel is így bánnak. Nagy valószínűséggel, mert mintha nem mi lettünk volna számukra az első eset. Más előadókkal is játszottak már ilyet. Hogy nekik ez miért jó?… Nem nyernek rajta semmit. Élvezik a leszarást? Ez egy új magyar hobbi? Vagy régi…

Felajánlottam egy egyezséget a Takarékszövetkezetnek és Skolnyik Edinának. Ügyvédjük válaszolt. Dr. Kukk. Jogszabályokra hivatkozott. Amiket én, születésem óta polgári engedetlen magasról leszarok. Pedig működhettünk volna együtt. Megbízható emberek így szokták megoldani. Jogszabályok és fiskálisok mögé többnyire az bújik, akiben kábé annyira lehet megbízni, mint azokban, akik pár éve fideszizálták a takarékszövetkezeteket.

Na, akkor most ezt elmondtam. Alsónémedi Takarék, Skolnyik Edina. Ha hívnak, nem megyek. Egy milláért se. Milliárdért se. Csak ügy, az önbecsülésem miatt. Nekem még van. A jelenet meg születőben… kb. ilyen lesz, ha lesz:

aradivargaBlogba

Kész átverés 2014 bejegyzéshez 1 hozzászólás

  • Lacus szerint:

    Kedves VFJ! Csak támogatni tudom a bankok és takarékszövetkezet megalázásokat meg érdemlik amennyit szívóznak velünk! Egyszer az okmány irodába is hagyhatnád a mikrofonod az még egy nagyon tréj hely! 😀 Nagyon várom a további műsoraidat 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

műsorrendelés
VFJ E-mail
Hívjon, jövök! Élő műsor - akár angolul is! (Live show in English on request.)