Karinthy-gyűrűs, négyszeres Bon-bon díjas humorista weboldala

Két szék között

Fogalmam sincs, milyen “kaszting” alapján válogathatják ki az index bizonyos “újságíróit”, de el tudom képzelni, amint valami IPhone-arcú fiatal odaállít, aszongya, hogy ő most ott akar dolgozni és ha trendi a csávó (küllemre meg dumára), akkor seperc alatt tagja lesz a site gárdájának. És akkor nevét nem vállalva máris megkezdi áldásos tevékenységét, melynek egy sor erejéig sem lehet ismérve az objektív tényközlés. Trendicsávó sokkal inkább a félresikerült standup comedy írott változatának művelője: cikiz, mindegy kit. Ha Szárszó, akkor az ott jelenlévő, “nála biztosan butább, hiába tanult” emberek öltözékét, ha színház, akkor a díszlet és a jelmez színvilágát, ha könyv, akkor a borítóját, ameddig eljutott, ha meg pártrendezvény, akkor mindent, mindenkit, ha kell, ha nem, értelem és gondolat ohne. Érdekes, hogy trendicsávó többnyire balra rúg. (Jó nem mindig, de jobbra köpve sem tényközöl, csak az óhéber fikázást adja.) Joggal kérdezi meg hát trendicsákótól egy tapasztalt televíziós szakember, hogy vajon mennyit fizet a híroldalnak Simicska, hogy írjanak valami fost.

Eddig leszartam az index anti-zsurnaliszta, látens-standuposainak véleményét, és ez a helyzet ezután sem fog változni, mert ők kábé annyit értenek humorhoz, a politikához, valamint az újságíráshoz, mint Mészáros Lőrinc a földműveléshez. (Mert ugye a tahó és a paraszt között is sokszáz fényévnyi a különbség!)

Nem így állnak az egész mókához a pártok imázs-felelősei, akik szerint az index – olvasottsága miatt – komoly véleményformáló erő. Ezt én meg is értem. Azt már kevésbé, hogy a baloldalon ki miért viszolyog a másiktól és mitől lesz ciki Gyurcsány, Bajnai, Mesterházy, Schmuck, Kuncze, Fodor, vagy Jávor – egymásnak. Nem tudom, egyik pártnak mi baja a másikkal. Illetve tudom, de nem érdekel.Oda megyek fellépni, ahova hívnak – nyilván félig bal, félig liberális értékrendemet egy percre sem félretéve. (A jobboldalon láthatóan úgysem rajonganak a humorért, mert értik ugyan, de nem szeretik. Vagy ha igen, nekik másféle kell.)

Hogy egy fellépés után az egyik demokratikus párt nem kér belőlem, csak mert elmentem a másik demokratikus párt bulijára, és mert az indexes trendicsóka írt erről valami, mérföldkőnek csak merő pikírtséggel nevezhető ujjgyakorlatot… picit furcsa.

No de nem baj. Miután nincs jobb, és mert néhány “ballibest”, mint közszereplőt kedvelek, maradok továbbra is őszinte híve az egész Együtt PM-Összefogás-Kormányváltás-Későbbmegintmásleszanevünk-Aztánúgyismindegy szövetségnek. Ha hívnak, megyek fellépni. Ha nem hívnak, megyek fellépni máshova, ahol se trendifiúk, se széljobbos békezombik, csak értelmes közönség.

És még valami: balra, a demokratikus erőkre szavazok, mert utálom a “Nemzeti keresztény” hazudozást, az indulatok gerjesztését, a “nem beilleszkedő” emberek bűnözőnek bélyegzését, a havonta kitalált újabb adókat, az ex-szocis akcióknál is bicskanyitogatóbb mutyikat, a náci szobrokat, a nácikkal való kínosan gyakori összekacsintást.
Balra fogok szavazni, mert nincs jobb. Még ha időnként (inkább igen gyakran) hülyék is a későn ébredő összefogók, értelmes, higgadt magyar ember csak rájuk tud szavazni. Remélem nyernek. Hogy aztán mi lesz, a fene se tudja, mert 24 és különösen 4 év után itt minimális csodát is tenni olyan esélytelen, mint hogy trendicsávó megtanuljon újságírni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

műsorrendelés
VFJ E-mail
Hívjon, jövök! Élő műsor - akár angolul is! (Live show in English on request.)