Karinthy-gyűrűs, négyszeres Bon-bon díjas humorista weboldala

Kínai giccs-séta Fischer helyett

Szombat. VFJ idei egyik szabad hétvégéje. Lampionfesztivál az Állatkertben. VFJ tajvani neje azt hiszi, kultúrális esemény. VFJ is. Szombat – állatkerti délután és este belőve.

Szombat. Állatkert. Külön jegy délutánra, külön a lampion-őrületre. Két emberre összesen majdnem 9000. Mit nekünk egy kis kiadás?! Csapjunk bele!

Állakert. VFJ pollenallergiás, így a szagokat most csak csökkentve érzi. Pedig van buké rendesen. Sajnos sok ember is ereszt! Igen egyszerű mondatok mindenhonnan. Jaj de édes! Mi ez? És az? Hú de randa. Zolika, ne szaladj el! Mégegyszer nem hozlak el. Némelyik állat mintha okosabbnak tűnne az őt nézőknél. Magasröptű párbeszédek:
– Én ettől félnék.
– Hú de ronda. Mi ez?
– Nem t’om, itt van. Aszongya… mi eeez???
– Álljál oda… mit kell megnyomni?
– Majd én, lőjünk szelfit.
Mert üveg előtt hüllővel szelfizni, az az igazi!

A koalák alszanak, némely állat kurvára unja, az orrszarvú viszont megindító: megindítja vissza az ebédet azzal a nagy adag szarral, ami mellett vidáman unatkozik. Tán menjünk arrébb, mielőtt kedve támad beletúrni!

Némi gyanúra ad okot a sok színes “papírmasé”-figura mindenfelé… a legtöbbje ritka ízléstelen.

Este 7 óra. Újra be kell menni az Állatkertbe, kezdődik a lampion-fesztivál. Egész Budapest eljött. Ennyi embert utoljára Gyurcsány mozgatott meg 2006 őszén. Szegény nép. Azt hiszik, ázsiai kultúrát fognak látni. Még szomorúbb, hogy a végén úgy jönnek ki, hogy szerintük tényleg azt láttak. Egy jegy 2000 ft volt… jó, abból nem jön ki egy keleti út, így marad ez, meg a vietnámi üzlet.

Este van, este van, száll le a sötétség – minden értelemben. Szegény oroszlán nagyon nem bírja ezt a rendkívüli állapotot. Ilyenkor már rég csend van, erre megint itt ez a sok hülye bámészkodó, meg odakint világít valami szörnyűséges gagyi… Hangot is ad nemtetszésének a dög – valljuk be, nem nyugalomba ringató a hangtünemény! Húzás el innen a gagyik közé!

Ez Ázsia? Hát persze. Van itt minden, mi szem-szájnak hányingere. Egy-két figura még szép és elmés, de azért a nagy orrlukú holdakból kirakott padsor, meg a libikókázó pandák tán még a mulatós-kedvelőknél is kiverik a biztosítékot. Gondolnánk naivan.

P_20160507_204227

Egyszerű program, egyszerű embereknek. Gondolkodni nem kell, ismeretet nem igényel, mondanivalója nincs, kulturális értéke pedig nem nulla, hanem mínusz. Na de pl. az Éjjel-nappal Budapest után kit zavar az ízlésficam? Hovatovább ki hinné, hogy ennyi egyszerű, gyermeki lelkivilágú ember él errefelé?

Sok a gyerek. Ha lenne, én nem hoznám ki. Olyan lélekrombóló, mint a McDonaldsban ünnepelni a születésnapot…

A feleségem megjegyzi: “Érdekes! Az embereknek elég az ilyen egyszerű giccs, és ezt szépnek találják! És ez nekik szórakozás.” Szegény asszony nem erre számított. Én sem. Ázsia innen olyan messze van, mint a Puskás Akadémia a Bundesligától.
Kék póóóóni (az “én kicsi”-fajtából), lila-diódás istentudjamiféle virágok, vicsorgó ragadozó sárga és zöld fényben… már csak a róka hiányzik, de ha sokáig nézem ezeket, előjön!

Fischer meg ingyé koncertezett a Vörösmarty téren. Akinek van ízlése, meg aki tudta, mi várja az Állatkertben, az inkább ment Tarlóst zrikálni. Érdekes… a giccsre volt lóvé, a Fesztiválzenekarra nincs. Tudom, ez így elég sarkos, meg nem is rontanám el senki örömét. Ezért nem szidom a kereskedelmi tévék műsorait sem. Annyra. A giccses állatkerti fény-kavalkád nagyjából az a szint. Nekem. Az biztos, hogy legközelebb Fischert választjuk!P_20160507_203747

Kínai giccs-séta Fischer helyett bejegyzéshez 1 hozzászólás

  • Nagy Sándor szerint:

    Itt mán csak ezek mennek,meg a pontatlan félmagas labdák beadva!-a zaciba,mert focitanításra már nem futja a sok stadion mellett!No,de ez csak akadémikus megjegyzés,olyan Pali bácsis,plagizált fajta…+2 stadion készül,nevük is lesz,nem Budapest,hanem a Ságvári Endre 1-32 nevünk volt mondják,olyan nép -szerűek voltunk,a zemberek Nép-stadionjai voltunk,nem emlékművek,talapzat nélkül!De ezeket is felavatják,minimum 3×32- szer,akkor mikor pont lesz a pop-simon!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

műsorrendelés
VFJ E-mail
Hívjon, jövök! Élő műsor - akár angolul is! (Live show in English on request.)