Karinthy-gyűrűs, négyszeres Bon-bon díjas humorista weboldala

Kohn boy

Tegnap bejelölt egy kedves néző. Mókás, de a Nóta TV-n látott. Általában megnézem az engem jelölők honlapját – mert korábban már értek meglepetések. Gyakran fordul elő, hogy a nézőt/hallgatót visszaigazolom, majd az üzenőfalon olvasgathatom a “mocskoszsidózást”, a mindenféle áligazságokat, vagy a politikamentes, de már minden határt átlépő ocsmányságokat, trágárságokat, amiket ő viccnek él meg.
Nos, bár a fent említett jelölőt visszaigazoltam, kicsit belelapoztam gondolataiba. “Természetesen” jobbikos, kedveli a skinhead zenekarokat, üzenőfalán pedig a legtöbb poszt a cigány- és zsidóbűnözésről szól.
Miközben olvasgattam róla, írt egy kedves, rövid üzenetet, hogy köszöni a visszaigazolást.
Liberális ember vagyok, tudomásul veszek sok mindent, így én meg megköszöntem neki a jelölést, de hozzátettem: “Hacsak nem zavarja, hogy zsidó vagyok.”
Hogy ez mennyire igaz, most ne részletezzük. Van némi alapja, azt kész. Persze a nagymagyaroknak mindig azt mondom, hogy 100%-ig érintve vagyok, mert tetszenek az megrökönyödést palástolni hivatott mosolyok, álarcok, dumák.
“Ez valami vicc?” – kérdezte állításomra az új ismerős.
Mondom, miért lenne vicc. Azzal érvelt, hogy a tévében látott öltözékem (indián mellény, farmer díszes övcsattal, western csizma) alapján én biztosan nem vagyok zsidó. Ezek után leírtam neki néhány érvet, majd elköszömntem tőle. Azóta sem szól hozzám, na nem mintha ez sokat rontott volna napi életminőségemen.
Egy fontos és logikus következtetést viszont levontam: zsidók, liberálisok, balosok, és egyáltalán, a jobbosok számára non-grata egyedek (állatok) nem hordhatnak western- és farmer ruházatot.

Tudatlan, buta embereket látok. Meg vannak vezetve. Gondolkodásukban a logika épp annyi, mint Matolcsyban az együttérzés. Tetszettem neki a tévében, dícsérte munkámat, jól szórakozott. Megtudta, amit nem akart, és onnantól kezdve már nem tetszik neki ugyanaz, ami pár órája még jó volt?
Mit árthattam neki? Az én kezemben vannak a bankok? Tényleg? Bűnözök? Mikor, ki ellen? És az indiánokat (akiknek ruházatát viselem) a zsidók irtották ki? Custer, Sheridan, és a többi vadnyugati gyilkos zsidó volt? Nem tudtam.
Tessék mondani, az nem baj, hogy a Nóta TV egy román céghez tartozik? Olyan románoké, akik, tetszik tudni, elvették tőlünk Erdélyt. És ezen a tévén cigányok is szerepelnek – nem is keveset!
És az nem zavarja, hogy a gój motoros CBA sóletet meg macesztárul? Amúgy mit tetszenek tudni a zsidókról? És a világról?
Sok kérdésem lenne még, csak az a baj, hogy párbeszédet folytatni nem tudunk. Lenne miről, lenne miért, de nincs miként. Mert aki “meggyőződött”, az nem akar. Nem olvas, nem tájékozódik, nem beszélget. Illetve de, csak mindezt egy oldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

műsorrendelés
VFJ E-mail
Hívjon, jövök! Élő műsor - akár angolul is! (Live show in English on request.)