Karinthy-gyűrűs, négyszeres Bon-bon díjas humorista weboldala

Magyarország… Orbán barátai

 

Tajvan kis ország. Olyan, mint a miénk, csak a nép valamivel jobban él és nincs szükség rezsicsökkentésre. Tajvan FÜGGETLEN, demokratikus ország, még akkor is, ha a világ – Kínától való félelmében .- ne képes ezt elismerni.Tajvan kultúráját elsősorban a TÖRTÉNELMI kínai és a japán örökség, valamint a sziget őslakos törzseinek hagyományai teszik multikultúrális országgá.Tajvan – házasságom révén a második otthonom, még ha néha kényelmetlen is. (Dögmeleg, zsúfoltság, javuló tendenciát mutató, de tipikusan ázsiai közlekedés-kultúra)Tajvan nem Thaiföld, nem Kína, nem esznek kutyát, nem úgy beszélnek, hogy csingcsáncsung, nem ázsiacenter, nincs tájmasszázs meg húszforintos műanyag gagyi, kedves Kovácsné!Tajvan – ha vesszük a fáradságot és körbeutazzuk – tele van természeti, kultúrális, történelmi látványosságokkal.

DSCF1264

 

Kína egykor gazdag kultúrájú ország volt. Mára ebből semmi nem maradt. Akinek az jön le, hogy “kedves, mosolygós emberek, szép városok, igazi Ázsia” az busszal, idegenvezetővel, kényelmes, turistabarát körülmények között járt ott.
Kína rémületesen primitív, az emberek gorombák, legtöbbjüknek semmije nincs (annyit is érnek, ugye?). Mao Ce Tong mindent elpusztított, amit lehetett, és a jelenlegi vezetés sem tesz sokat a régi értékek visszaállítása érdekében.
Kína az emberi jogok és a demokrácia ellen elkövetett elévülhetetlen bűnök melegágya.

Tajvan vezetője Ma Yin Jeou (a sportos, műfogú és műhajú “bálvány”), akárcsak a mi Vityánk – szereti a semmitmondó értékeket szajkózni nap mint nap: tanulás, család, munka, stratégiai megállapodás. Ezek érdekében teljes mértékben kiszolgáltatja Tajvant Kínának, nem kevés tanult, dolgozó család “stratégiai” lehetőségeit, szabadságát, függetlenségét áldozva fel.

A Kínával a napokban aláírt szerződés de facto Kínához csatolja Tajvant, de a gondolkodó nép (elsősorban olyanok, akik nem a családdal való mozis-plázás időelbaszást tartják az élet értelmének) ezt nem fogadja kitörő lelkesedéssel és ennek igyekszik hangot is adni. A békés, nem “zsidózós-komcsizós-tévészékházgyújtogatós-neonáci-álkeresztény” tüntetések napok óta most először erőszakba torkolltak.

De ez nem baj! Kína Magyarország barátja, mint az oroszok. A demokrácia hülyeség. Isten, haza, tanulás, család, munka – robotikus élet, hétvégi családi együttlét a semmiben, az élet igazi értelmének negligálása… – ez a normális, nem?

Persze, aki nem így gondolja, és híve a szabadságnak, a demokráciának, aki nem híve a diktatorikusan konzervatív “értékek” miatti erőszaknak, akinek más is van az életében, mint a “tanulásmunkacsalád”, az ossza meg e blogbejegyzést, hogy ha Tajvant (és a világot) megváltani nem is tudjuk, hazánk baráti kapcsolatait és saját életünket többé-kevésbé átértékeljük!

És akinek van egy kis esze, és nem akar Kínához hasonló rendszerben élni, az április 6-án menjen el szavazni. A magánélet ráér!

bloghozMaYinJeou

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

műsorrendelés
VFJ E-mail
Hívjon, jövök! Élő műsor - akár angolul is! (Live show in English on request.)