Karinthy-gyűrűs, négyszeres Bon-bon díjas humorista weboldala

Még egy rövidebb, aztán annyi…

Az a vád ért, hogy a saját, magam által finanszírozott honlapomon 90%-ban baloldali blogbejegyzések olvashatók. A vád helytálló. Akinek nem tetszik, ne olvassa, s mint azt már Facebook-oldalamon is mondtam: ha valaki emiatt nem hallgatja tovább a számaimat, nem jön el elő műsoraimra, sajnálom, de tudomásul veszem.

Ugyanakkor eszem ágában sincs senkit sem megtéríteni, véleményt mondok (néha sértőt!), és próbálom megtalálni a logikát a “szürkeség kontra gondolkodás”-féle világban. Hiszek az igazamban, de lehet, hogy tévedek. Ez legyen az én bajom.

És ha már az a baj, hogy baloldali vagyok, hát most kis örömet próbálok szerezni azoknak, akiknek ez nem tetszik. Merthogy nem azért vagyok baloldali-liberális, mert istenként tekintek Gyurcsányra, vagy mert szerelmes vagyok Lendvai Ildikóba. Nem ápolok ivócimborai kapcsolatot Szanyi Tiborral, és nem fogok szívecskés naplót kezdeni, ha netán megtetszem Fodor Gábornak. Akad jópár baloldali-liberális politikus, akikkel jóban vagyok, kedvelem őket, mint embert, mint közszereplőt, mint politikust. Ez azonban még mindig nem indoka politikai állásfoglalásomnak. (Találkoztam, beszélgettem már jobboldali politikusokkal is, jó hangulatban váltunk el.) Tökéletesen tisztában vagyok a baloldali kormányok komoly károkat okozó hibáival is!

Még csak az sem érv baloldaliságom mellett, hogy nosztalgiát érzek a gyerekkoromat kitöltő,  hosszútávon életképtelen Kádár-rendszer iránt. Mert valóban így van, de nosztalgiából, “retrózásból” nem lehet megélni.

Azért szavazok balra, mert balos-liberális az értékrendem, így látom a világot. És mert április 6-án a Kormányváltók szövetsége jelentette az egyetlen valamirevaló alternatívát az ellen, amit elutasítok. (Nem a vallást, nem a konzervatív értékeket, hanem mindezek erőszakos rámkényszerítését, a kirekesztést, az igazságtalan gazdasági intézkedéseket, a szélsőségekkel való sunyi összeborulást.)
Sajnos a Kormányváltók jelentették mindazt, amiben hiszek. Sajnos. Hiába akad köztük számos tehetséges, jó, szimpatikus politikus, összességében az egész csapat alkalmatlan! Hogy mindez miben áll, nálam okosabb és jobb bloggerek, közírók, zsurnaliszták már kielemezték.
Reménykedem abban, hogy az elkövetkezendő négy év kormányzati hibáit (mert lesz, nem is kevés!) hatékonyan ellensúlyozni képes demokratikus, baloldali-liberális erő lép színre rövid időn belül, akik képesek megszólítani a vidéket, a cigányságot, a fiatalokat, és mindenki mást, aki a Jobbik mellett más megoldásra is nyitott.

No, részemről ennyi, leírtam, hogy az engem hevesen kritizálók is hellyel-közzel kompenzálva érezhessék magukat, de ha nem sikerült, hát úgy jártam. Aki továbbra is velem tart balról-jobbról, megtisztel. Aki nem, annak szívből kívánok kellemes szórakozást más műsorokon.

VSZ_7842

Még egy rövidebb, aztán annyi… bejegyzéshez 2 hozzászólás

 • Samai Tamás szerint:

  Szerintem semmi gond nincs ezzel. Engem pl nem is érdekel és nem is tudtam róla, hogy politizálsz, ezután sem érdekel! Donászy Magda verse 😀 A gond, az, hogy ezek az emberek, úgy veszik a más oldalon álló emberek kijelentéseit, mintha közvetlen őket támadná… ez egy szinten ostobaságra utal, más szinten pedig akkora baromságnak tartom, hogy egy határon belül élő embereket így meg lehet osztani… ráadásul a vezetőknek is ez a célja… összehazudozni, hogy jobb mint az ellenzék, közbe nem az… nyilvánvalóan jobb lett volna a váltás, megint csak. Attól félek sosem lesz egy olyan kormányunk, ahol egy önzetlen, jóindulatú és ezek mellett még szakértő ember fogja irányítani a népet. A törvénynek, a jogoknak, a népet kéne szolgálnia, ehelyett ezek a dolgok nyomorítanak meg és lehetetlenítenek el. Ahogy magamon tapasztalom, hogy magasról leejtem, hogy kivel szimpatizálsz (mellesleg a Fidesznél és a Jobbiknál is értelmesebbnek tartam jelenleg az MSZP hatalomra kerülését, akkor is, ha volt egy Ferink! Nem tudom megérteni, hogy ha valaki szerette a humorodat, akkor az ilyen szarság miatt utálna meg, ha igen akkor nem te jártál így, hanem ő… nézze a valóvilágot, higgye el, hogy abban él! 😀 Meg amúgy is tök szórakoztató az a megjátszott gyökér epicentrum, ami abban a szarban folyik.

 • putz attila szerint:

  Éljen a humorod!!!
  Ez a lényeg.
  Aki ismer, tudja miről beszélek!

  üdv
  p.a.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

műsorrendelés
VFJ E-mail
Hívjon, jövök! Élő műsor - akár angolul is! (Live show in English on request.)