Karinthy-gyűrűs, négyszeres Bon-bon díjas humorista weboldala

Megőrülök (Ami az “ottfelejtett mikrofon”-ból eddig kimaradt)

Hétfő van. A legjobb nap. Zajlik az élet, ami Ferikének alapanyag. A mai egy szar hétfő. Negatív. Jött egy rossz hír. Mindegy, mi az. Le van szarva. Akad egy-két hülye ember is. Ők is le vannak szarva.
De ilyen napokon hallgatni mások hülyeségét… Menekülni! A halálba is! Kiszállni a világból. Ferike a hangyás, oké. De akkor is… SEGÍTSÉG!

Ferike kezében egy fél kilós kenyérrel beáll a sorba egy spárban. Előtte egy anyuka. A kölök legalább 12 éves. De 11 biztosan. Kezében egy plüssdög. Valami Angrybird. Úgy szorítja, hogy ha a dög élne, már nem élne. Öleli.
ANYUCI: Bence, tedd vissza.
BENCE: Deeeééénakarooooooom.
Mint egy 4 éves. Szinte bőg.
ANYUCI: Nem veszem meg.
Bence szerint de.
ANYUCI: Azt mondtam tedd vissza.
BENCE: Deeeeéééén.
Enyhe hiszti.
ANYUCI: Tedd oda vissza!
A kölök ki akar vele menekülni a boltból. Anyuci visszafogja. Hisztike. Érvek és ellenérvek. Anyuci kontra Bence. Anyuci kontra plüssdög. Ferikét nem sok választja el, hogy fejbebassza anyucit, pöcsönrúgja a félre nyomott kölkét, a plüssdögöt a svájcibicskával széttrancsírozza. Ha lenne nála gépkarabély, tüzet nyitna, megy ahova megy. Ferike szociopata. De benntartja. Még. Nem úgy Bence. Az utolsó csepp véréig harcol azért a szájbalökött rongydarabért. Egy Viktor veszett el benne. Még régen. Bence ma nem nyer. Sebaj! Holnap újra megpróbálhatja.

Az élvezet fokozódik. Ferike egy pékség előtt pogácsát kér. Kell – nem kell, Dohányhangúné Dajer Eta azonnal kocka alakú sajtosmiabaszt akar. Az eladó pingvinezik. Nem tudja, ki jön, mi jön, és miért. Etánál is hétfő van. Ő jön. És kész. Ferike le van szarva. Etusnak kocka alakú sajtos szar kell. Ha ránk dobják az atomot, akkor is. Az eladó adná neki azt, ami kocka alakú, és sajtos is. És szar is. Nem kell neki. Rövid, de annál ádázabb vita a sajtos és kockaformájú (szakszerűen négyszögletű!) élelmiszeripari melléktermék ügyében. Eta elviharzik. Haraggal. Az eladó petét rak.

Ferike meg csodálkozik. Tüntetnek valami Szulejmán-sorozat miatt? Ezek? Persze. Ezen a szinten Ferike is tüntetne. Nem tüntetnek a jelenlegi rendszer ellen? Ki várhat el ilyet? Kb. két rezsicsökkentésnyire vagyunk a plüssfigurától!
angrybird

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

műsorrendelés
VFJ E-mail
Hívjon, jövök! Élő műsor - akár angolul is! (Live show in English on request.)