Karinthy-gyűrűs, négyszeres Bon-bon díjas humorista weboldala

Mektemető

Tegnap a feleségem bátyja mutatott egy videót, amin az utca emberét kérdezték. Egy IPhone-t adtak a sügérek kezébe – mondván ez már a legújabb, az 5-ös. A kérdés csak annyi volt: jobbnak találják-e a négyesnél? Még a hozzá nem értő, fakanál-arcú szatyornéni is azt mondta, hogy sokkal szebb. A”tapasztaltabbak”, mint pl. egy táskás hülye könnyebbnek, okosabbnak mondta a kezében tartott informatikai terméket. A riport végén természetesen kiderült, hogy szó sincs új ájfonról, egy régebbi modellel sikerült besüketíteni mindenki agyát.

Régebben ehhez hasonló tesztet végeztek gyerekekkel. Két hamburger közül majdnem minden gyerek a megdonálcos papírba csomagoltat érezte ehetőbbnek, miközben a sima “fluszpapírban” is ugyanaz a daráltpatkány volt.

Hát így működik ma Magyarország is. Ha Viktor mondja, mozdulunk, ha másik oldalról buzdít bárki, csak sunnyogunk mint macskaszar a homokozóban. Nem számít az észérv, nem számít, hogy vissza akarják hozni a második világháború előtti időszak rendjét, nem baj, hogy nem segítenek egy hitel-balekon sem, nem baj, hogy sértő kijelentéseket tesznek nőkre, nem baj, hogy diktatorikus rendeletekkel egyfajta sorkatonai szolgálatra köteleznek csaknem mindenkit, nem baj, hogy antiszemiták, nem baj, hogy minimum hidegháborús helyzetet teremtettek egy (vagy két) számunkra teljesen érdektelen országgal, nem baj hogy alkalmatlan, bukásra ítélt államfőt választottak korábban, az se számít, hogy lassan semmit nem szabad, csak adókat fizetni, mert az kötelező… semmi nem baj. Mert ezeket nem “a hazug Gyurcsány” meg a “libás Bajnai” csinálja és nem “A vezér” uszít ellene.

Ha van új ájfón, az csak jó lehet – még ha szar is. Ha a meki pancsol hamburgert, az jobb, még ha bárminél rosszabb is. És Magyarországon ha Orbán a halálba küldi az embereket, Arany János posztumusz újra írhatja a Hídavatást: az ország egy emberként fog “mozdulni”, mert ő kéri…

Kéne egy új okostelefonokat osztogató gyorsétterem a baloldal és a liberálisok élére. MOZDULJUNK!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

műsorrendelés
VFJ E-mail
Hívjon, jövök! Élő műsor - akár angolul is! (Live show in English on request.)