Karinthy-gyűrűs, négyszeres Bon-bon díjas humorista weboldala

NEMZETI TÚLVILÁG HIVATAL

Már rég írtam ide. Szerencsére akad tennivalóm. Van hozzá közönség is. Ez megnyugtató.
De írtam egy könyvet is. Magánkiadtam. Kapható. Boltban 2490, nálam (pl. a neten) 2000. Csak az a baj, hogy nem bízom a postában. De ez benne van a könyvben is. És sok más. Címe: NEMZETI TÚLVILÁG HIVATAL. Műfaja szatíra, humor. Miről szól?

A főszereplőnél, aki majdnem én vagyok, idős korában egy gyógyíthatatlan betegséget diagnosztizálnak és kap hat hónapot a bubóktól. Ezen idő alatt bosszút áll mindenen, ami mindannyiunk hétköznapjait megkeseríti. Sorbanállás, posta, bank, hivatalok, média, politika. Szó esik az ezotériáról, a netezésről, vagy a hülye szomszédokról is.
Visszaköszön benne sokminden, amit a Rádiókabaréban, a Comedy Centralon, vagy máshol csinálok. Az élet értelmetlensége. Illetve nem az életé. EZÉ az életé.

Kinek szól? Akik szeretnek olvasni. Akik mernek másképp gondolkodni. Akik mernek gondolkodni. Akik mernek szembemenni a beilleszkedési kényszertől agyhelyen nyomott szürkeátlaggal. Akiknek elegük van mindenből. Huszonéveseknek. Meg százéveseknek is. Meg azoknak is, akik a kettő között vannak. Azoknak, akik nem sértődnek meg, ha más más véleményt képvisel.
Olyanoknak, akiket nem zavar, ha egy könyben bővített mondatok is olvashatók. Akik értelmezni is tudják őket. De közben jól akarnak szórakozni. Mert lehet. Igyekeztem.
Nemzeti érzéssel túlfűtötteknek nem ajánlom. Meg fognak sértődni. Szerintem. Ha nem, örülök. Mert lehet, hogy mindenkinek ad valamit. Ha élményt, látókör-bővülést, apró értéket, érzést, jókedvet, hetekig tartó derűt, nem dolgoztam hiába. Ha csak pár olvasónak, már megérte.

Ha szeretné, megvenné, kérem írjon! Ha megvette, olvasta, és tetszett, szintén írjon! Ha nem tetszett, és el akarja mondani, írjon!

Két bemutató is volt belőle. Egy a Lila Ködben (Tátra utca), egy az Örkényben (Szt. István krt.). Mindkettőnél sokat segített Selmeczi Tibor és Aradi Tibi. Nélkülük félkarú törpe lennék.

Nem fizettem egyik könyvesbolban sem. Így a piszkok sokszor eldugják a többi közé. De megtalálható. Ha találkozunk, alá is írom. Ha van nálam belőle, olcsóbb. Neten is. De a postában nem bízom. Mondtam. Sem más hivatalokban. Csak Önökben, a közönségben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

műsorrendelés
VFJ E-mail
Hívjon, jövök! Élő műsor - akár angolul is! (Live show in English on request.)