Karinthy-gyűrűs, négyszeres Bon-bon díjas humorista weboldala

Országos Reiszmanfréd Napok – VÉGE!

Az idegbaj-fa a hét elején kezdett rázódni. Showderklubos szereplésünk után, másnap valami zugreiszolós mamakedvence firkált rólunk egy olyan bejegyzést, amilyet 20-21 éves pályafutásunk alatt még nem olvashattunk sehol. Biztos el vagyunk kényeztetve, és eddig elkerültek a negatív kritikák. A kicsit megugrott ismertség pedig vélhetőleg ezzel jár. Nem baj, majd hozzászokunk. A reiszmanfréd meg ahhoz lesz kénytelen hozzászokni, hogy nem csak az általa prioritást élvező produkciók láthatók a tévében és a világot nem a trendicsávókhoz igazítják.
(A blog hozzászólói csípőből alulmúlták a kurucinfo szintjét, ezúton is gratulálok nekik!)

Az idegállapot a hét közepén folytatódott. Van egy gitárom, ki akarom rajta cserélni a hangszedőket. Érdekelt volna néhány, nálam jobban hozzáértő tanácsa – pl. netes fórumokon. Sikerült is találnom egyet-kettőt. A gitártopik politikamentes, tehát – gondolom – ott csak nem veszekednek. Egy faszt nem. Nyitok ki egy fórumot, az első poszt a gitárokkal kapcsolatban még értelmes is, az erre adott első válasz is, majd egyszercsak jenci77 vagy ki a rák nekiesik cuci89-nek, mondván, szerinte az egy hülye amatőr és kuss neki meg menjen a kurva anyjába. Mindez gitártémában. Ok nélkül. Két helyen is. Mindegy, majd bemegyek egy hangszerboltba, azt’ ott szaktanácsadnak.DSCF1278

Idegroham – szombat-vasárnap folyt köv. Szombat este Dumaszínház, teltház, eleinte visszafogott közönség, majd szűnni nem akaró vastaps a végén. Ezt nagyon köszönöm/-jük. De közben egy érdekes információ egy haknival kapcsolatban, amiről már azt hittük, rendben van. Ilyen már volt két hete…

Közben Dunabogdány, megint libás ebéd, no meg műsor a jónépnek. Irgumburgum Bácsi és Jaj de Néni a mai napra felvették a legjobb vietnámi pulóverüket, Irgumburgum Bácsi a legjobb trottyos-farmert a piacrajárós műbőrcipővel és eljöttek magukat szarul érezni. Az útra elkísérte őket még többek között Jajnemá Károlyné, Miezaizé Miklós, valamint Ménemengedikaembertitten Béla és felesége ridiküllel. Tartom a műsort, jószívvel, mert hát előző napokon a többi ugyanilyen jónép imádta. Ezek bazmeg ki-be mászkálnak, rámnyitják azt a kurva ajtót, hadd jöjjön a huzat. Belesétafikálnak a poénba, végigpofázzák a műsort, röhögcsélnek rajta, megtapsolják, majd Irgumburgum Bácsi és Jaj de Néni odamegy a szervezőkhöz, hogy ezt ők kikérik maguknak, mert a Szikora Robit nem szabad kiparodizálni, mert ő a legjobb magyar énekes. És Orbánt és feleségét sem szabad bántani mert családos emberek. És ők most ezért a panaszkönyvbe akarnak írni. Egy étteremben.

Közben gondolkodom, hogy mi lehet a gond a sóderblogos reiszmanfrédnál, a gitáros veszekedőknél, meg Irgumburgum Bácsiéknál. Nem lehet más, mint hogy az ilyen embereknek még eddig soha semmi nem volt jó az életben, egyetlen sikerélményük pedig az volt, amikor egymillió hímivarsejt közül ők értek először célba. Életünk sivárságát a fikázással, a veszekedéssel, a folyamatos leprázással próbálják feldobni.

Én szeretnék pozitívabban gondolkodni, de közben jön az info még a szombat estit folytatva: a Thermal Hotel Lotus Hévíz (vagy Lotus Thermal Hévíz Hotel… még van két verzió) most mégse kéri a műsorunkat, mert miközben Kepli Valéria mindenes (+még egy funkció) velünk állapodott meg, főnöke egy nem éppen tisztességes pesti műsorszervező irodával kokettált más műsor ügyében, és akkor mi most tul.képp szopunk. Ha esetleg a Skolnyik Erika vezette Alsónémedi Takarékszövetkezet becstelen eljárása két hete nem lett volna elég, most van egy újabb hely, ahol belátható időn belül nem vállalunk fellépést.

S hogy valami jó is történjen, egy békés, jóhumorú, értelmes emberekből álló facebook-csoport (IGEN, VAN MÉG ILYEN!) baráti összejövetele enyhítette idegbajomat, s nekik ezúton is köszönöm a társaságot és a kellemes estét!

P_20141123_173128[1]

Hétvégi ajvék-összefoglaló vége! Köszönöm figyelmüket!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

műsorrendelés
VFJ E-mail
Hívjon, jövök! Élő műsor - akár angolul is! (Live show in English on request.)