Karinthy-gyűrűs, négyszeres Bon-bon díjas humorista weboldala

Polgári Intelligens Családok Alakulata

Négy éve elmentünk tajvani (Kínai Köztársaság) feleségemmel Kínába (Népköztársaság). Nem éreztük jól magunkat. Szép ugyan a sok történelmi emlék, a táj is kellemes, bizonyos városok bizonyos részei is elfogadhatóak, ám a légkör…! Érezni a levegőben a “fogdbeapofádat”-hangulatot, a zemberek (ez most már így marad, a’la Schmitt Pali) közötti presztizs harcot, azt, hogy az egyik bármikor feljelentheti a másikat, aki ettől elveszítheti állását, otthonát, meghurcolhatják, stb. Nyomott a hangulat, az emberek gorombák, unalmasak, közömbösek, egyedül a vásárlás dobja fel valamelyest a hangulatukat, már azét, akinek van rá pénze, mert sokaknak semmijük nincs. Akad ugyan kedves, mosolygós ember, de a többség az individuális szabadság hiányától való elnyomás morózusságának foglya.Hiába nem érintettek minket a kormányzati intézkedések, a rendeletek, a törvények, mégis rosszul éreztük magunkat. Nem jó ilyen közegben lenni.

Nincs trafikom, sem földem, így az oligarchák nem vettek el tőlem semmit. A “magánnyugdíjamat” ugyan nekem is lenyúlták, de hitelem nincs, nem élek olyan szörnyesen rosszul (még), így az egyre szemetebb monetáris vonatkozású törvények sem rajtam csapódnak le a legerősebben. Gyerekem sincs, nem is lesz, így nem kell attól rettegnem, hogy miközben a kölök Hoffmann Rózsa nevét mantrázva meditált, egy erkölcstantanár úgy megtérítette, hogy átiratkozik hittanra és imádkozni fog vacsora előtt. (Ha van vacsora.)  Nem dolgozom “rendesen”, mint mások, így nem kell rettegnem a gyáva mamelukok főnökhöz rohangálásaitól, azt mondok, amit akarok. Pl. hogy  “Orbán egy fasz”.

Roma nem vagyok, nem élek szegénysorban, így a közmunka 47.000 ft-os jackpotja sem izgat, és eddig a férfiak iránti érdeklődés sem szökött szárba bennem, tehát nem érint a mindennapi buzizás. Családomban nem voltak párttagok, a “rohadtkomcsizás” is lepereg, a zsidózást meg megszoktam. Szinte már “hiányzik”. Nem vagyok hajléktalan, nem vagyok rokkant, fogyatékos, gyógyíthatatlan beteg, járóbeteg, nem haltam meg (nekem legalábbis úgy tűnik, bár lehet, hogy a pokolra kerültem, ahol ugye, tudjuk, ki a vezér), kutyám nincs… tulajdonképpen szarnom kellene a kormányra, s mint minden “rendes” sutyeráknak, nekem is azt kéne hangoztatnom, hogy “tökmindegy, ki van hatalmon”. Hiszen a legalizált genyóság tul.képp elkerül.

Dehát pont ez volt a szar Kínában! Olyan közegben jártunk-keltünk, ahol körülvett minket a korlátozott élet fojtogató levegője. Nem lesz jobb Magyarországon sem, ha kiépül az orbáni-semjéni-lázári rend feudális-klerikálfasiszta világa. Tudni, látni, érezni azt, hogy körülötted mindenki kirekesztett, mert nem hívő, nem családos, dohányzik, nem szereti a focit, rokkant, beteg, öreg, cigány, zsidó, hajléktalan, meleg, kövér, csúnya. Látni a nyomort, tudni azt, hogy senki nem szólhat semmit, hogy a gyerek nem lehet gyerek, hogy tíz órakor már alvás van és semmit nem szabad sem gyereknek, sem felnőttnek. Vagy ha valami szabad, az viszont kötelező… élni egy ilyen világban még kívülállóként is nyomasztó, depresszáló.
Röviden: Orbán Viktor, a békemeneteddel, a bibós haverjaiddal, és a gonosz szavazótáboroddal együtt menj a Polgári Intelligens Családok Alakulatába. A rövidítést rátok bízom!

(Most lehet, hogy érintett leszek több fenti problémában is?)

orbanchat

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

műsorrendelés
VFJ E-mail
Hívjon, jövök! Élő műsor - akár angolul is! (Live show in English on request.)