Karinthy-gyűrűs, négyszeres Bon-bon díjas humorista weboldala

Sokan vagyok egyedül

Zsidó vagyok? Talán. Kicsit. Nagyon kicsit. Libsi? Mindenképp. 100%-osan. Hazaáruló? Lehet. Leszarom? Mi az hogy? Nagyon is. Utálom a jelenlegi rendszert? Neeem. Semmi bajom vele. Tényleg. Vitatkozom vele? Kritizálom? Öreg hiba. Jobb helyen lennék. De nem vagyok “középen álló” megalkuvó és stréber sem. Az ilyen embereket is mindig lenéztem. Jótanuló, jó sportoló, anyu kedvence, a tanárnénié is, és most a rendszeré… Hányás. Mindegy milyen származású.

Mi a fontos? Nekem mi? Család, haza, isten, munka, tanulás? Ezekre világéletemben tettem magasról! Siker? Pénz? Ezek valamelyest. Legfőképp a teljes személyes szabadság. Igen. Vagyunk így egy páran, nem? Szerintem de. Eddig úgy vettem észre. Mert zsidók vesznek körül. Illetve nem zsidók. Libsik. 100%-os libsik. Nem minden libsi zsidó, de minden zsidó libsi. Gondoltam én. Naiv vagyok. Voltam. Azt hittem, tanultak a történelemből. Azt hittem kiállnak. Amellett, ami erős pajzs. Az ellen, ami 1944-hez vezetett. Naiv vagyok. És gazdátlan. A zsidók (igaziak, félig azok, hobbi-libsik) Magyarország utolsó mentsvára a szélsőséges konzervativizmus ellen. Most mit látok? Orbánnak sikerült. Megosztania ezt a tábort is.

Megértem. A zsidó (nem a libsi) is csak ember. Van közte ilyen, van közte olyan. Ezt eddig is tudtam. Azt is, hogy Orbán nem antiszemita. Lázár sem. Meg a többi “oligarcha” sem. A táboruk viszont… akiket nem utasítanak el. Minimum az ország fele imád zsidózni. Meg egyáltalán gyűlölni. Ez nem zavar senkit? Zoltait. Slomót. Fónagyot. Deutschot. Vitézy “Orrfúrót”, Farkasflórit. Nekik más a fontos. Ezt is tudom. Értem is. Csak olyan érdekes…

Nem tudom, hova álljak. Egyedül maradtam. Nem mintha zavarna. Lehet, hogy sokan vagyunk egyedül. Akkor meg talán nem vagyunk egyedül… csak hülye, naiv barmok vagyunk.De lehet, hogy csak én.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

műsorrendelés
VFJ E-mail
Hívjon, jövök! Élő műsor - akár angolul is! (Live show in English on request.)