Karinthy-gyűrűs, négyszeres Bon-bon díjas humorista weboldala

Szombat este

Fészek klub. Saskabaré. Beszélgetünk a kollegákkal. A választásokról. Megállapítunk. Sok balfasz ül a baloldalon. Tulajdonképp Orbán zseniális. Kitalált egy csalást, kitalált egy rakás maszlagot. Tulajdonképp lehet, hogy most jólét vár Magyarországra. Pár évig. Mint Kádár alatt, csak nem évtizedekig, hanem néhány évig. Sokan lesznek, akik rövidtávon jól járnak. Aztán a lufi kidurran. Nagy baj lesz akkor. Nem érdekes. A rövid táv kényelmesebb. Mindegy. Meglátjuk… Kabaré megvolt, siker volt.

Utána talákozóra igyekszem. Egy kedves debreceni ismerős vár egy étteremben.
Megérkezem, barátai kedvesen fogadnak. Van köztük egy dekoratív hölgy. Olyan 30-40 közötti. Olyan wellness-Rubintréka-életforma-hívő-féleség. Jólöltözött, kedves. Beszélgetünk. Először csak a semmiről. Az étkezési szokásaimról, egészséges, nem egészséges, stb. Valahogy eljutunk a közéletig. Felületesen, mert szombat este hadd ne menjek bele a sűrűjébe. A hölgy számára természetes: ő a Jobbikra szavazott. Nincs baja velem, jelét sem mutatja. Nem zavarja a göndör haj, a korántsem honfoglaló pónem. Semmi nem zavarja. Ő a Jobbikban hisz, mert csalódott. Megkérdezem a véleményét az antiszemitizmusról. Nincs baja a zsidókkal, illetve de. Mert a bankárok mind zsidók. Pl. a Rotschildék. Megkérdezem, járt-e már a pl. Távol-Keleten. Nem. Elmondom neki: ott is van hitel, banki átverés, és mindenféle földi jó, ami nálunk. Egy tajvani, japán, vagy koreai bankárra kurvanehéz ráfogni, hogy Grün volt ez eredeti neve. Az ázsiai bankár ázsiai, nem zsidó. Megérti. Nem vitatkozunk. Nem is szándékom, mert amúgy értelmes, kedves, nem “dühbőlmagyar” hölgy. Meg van tévesztve. Hülyítik. Mondja is, hogy a média hülyét csinál az emberekből. Mondom is neki, hogy igaz. Azt is, hogy a “rotschildos” hülyeség is a médiából jön. A médiában van zsidó és nem zsidó is. A szemét ember az szemét. Nem zsidó és nem gój. Úgy tűnik megérti. Van a hölgynek egy értékrendje. Hívő, keres valami értéket az életben. Nem tudom, megtalálta-e már.
A világ számára még sok titkot tartogat – beszélgetésünk ezt árulja el számomra. Lehet, hogy tévedek. Merthogy számomra is van még ismeretlen dimenzió rendesen. Más kérdés, hogy én ezt nem egy olyan párt programjában keresem, kinek tagjai uniós zászlókat égetnek, miközben az egyik vezetőjük felveszi az uniós fizetést, míg a másik multicégeknél (McDonalds, plázák, jónevű márkaüzletek) tölti szabadidejét családjával! Mert aki ezekre szavaz, nagyobb hazugság áldozata, mint… sajnos sokan hazudtak az embereknek. A magyaroknak. Ők most vagy nem törődnek semmivel, vagy keresik az igazságot. Félő, hogy mire megtalálják, késő lesz…

Magyar vagyok. Zsidó is vagyok. Sokminden vagyok. Igyekszem használni az eszem. (Néha sikerül.) Ettől még sem bankár, sem nemzetellenes nem vagyok. Nem törekszem, hogy elfogadjanak, nem törekszem, hogy beilleszkedjek. Képes vagyok függetlenül élni. Ebben hiszek. Tudok utálni, megvetni embert. De nem azért mert az a valaki évszázadok óta az uszító propaganda céltáblája!
Lehet hozzászólni. Jobbról is. Érdemben. Szerintem ne tegeződjünk, ha nem ismerjük egymást! Én sem teszem, illetlen. Lehet érvelni. Emberi hangon. Lehet magyarnak lenni – nem indulatból. Aki zsidózik, becsmérel, “nekemjön”, azt úgyis törlöm. Pedig ő sem más, csak egy áldozat. A hülyítés, az hergelés áldozata.

170996117071973507_8lSiL35h_f

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

műsorrendelés
VFJ E-mail
Hívjon, jövök! Élő műsor - akár angolul is! (Live show in English on request.)