Karinthy-gyűrűs, négyszeres Bon-bon díjas humorista weboldala

Találkozás az ápr. 6-i IQ teszt abszolút győztesével

Hogy van az országban közel 40%-nyi full-átlagember, az már egy igen szomorú tény. Ők a pillanatnak élnek. Nem gondolkodnak, szeretik az egyszerű kikapcsolódást, nőjön fel a gyerek, mindegy hogy hogy, a munkájuk csak munka, nem hivatás, élnek – egyszerűen, ahogy a nap jár. Ez egy csoport. Ők is okozói Magyarország teljes leépülésének.
És van a másik átlagdezső, aki a fideszre (és a jobbikra) szavaz. Ma épp összefutottam egy ilyennel. Postás volt. Jól dolgozott, megbízható volt. Azt hittem esze is van. Bár aki Thailföldet és Tajvant összekeveri, az nálam már gyanús… Párbeszédünk első része:

Ő: Jó’ vagy?
ÉN: Megvagyok, köszi.
Ő: A bajokat leszámítva, mi? De hát nálad mi baj lenne?
ÉN: Velem semmi. Az országgal annál több.
Ő: Áh… ha csak annyi a baj, mint most…
ÉN: Miért, téged nem zavar a stadionépítők győzelme?
Ő: Mér, há hova menjen el a pénz? A zsebükbe?
ÉN: Odamegy. Simicska, Mészáros…
Ő: Áh, ez csak szóbeszéd! Amit a izék elloptak nyóc év alatt… meg ez a izé is akit most le akarnak csukni hogyishívják ezt a izét na…
ÉN: Az 240 millió, a Simicskáé meg sokszázmilliárd. Tudsz különbséget tenni a két szám között?
Ő: Hát ha annak annyi vóna, akkor má eljárást indítottak volna ellene.
ÉN: És gondolod, ha feljelentik, a Polt Péter komolyan foglalkozik vele?
Ő: Most nem a Polt Péterről van szó, hanem a Simicskáról.

Rákérdeztem a rezsicsökkentésre, a bankadókra, a sok megszorításra – szerinte ezek mind csak dumák.
Ő: Orbán sokat tett a kisemberekért.
ÉN: Te tényleg örülsz 400 forintnak a rezsicsökkentésből?
Ő: Hát a kisember örüljön annak, amije van.
ÉN: Akkor te a Lázárral értesz egyet.
Ő: Miért?
ÉN: Hát ő mondta, nem?
Ő: Mit?
ÉN: Hogy “aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér”
Ő: Hát azt ő nem úgy értette. Kiforgatták. Arra értette, hogy valakinek a viselkedése, meg az, hogy… hogy izé mittomén…

Itt már éreztem, hogy tovább kéne indulni, de azért kíváncsi voltam.
ÉN: De bezzeg Gyurcsány hazudott, nem?
Ő: Hát… annak is ott vót az a ügye.
ÉN: Milyen ügye?
Ő: Hát az a Sukoró vagy mi.
ÉN: Egy kietlen préri, amit ha beépítenek, jót tett volna az országnak.
Ő: De ha én eztet megcsinálom, már lecsuknak.
ÉN: Te és a stadionok?
Ő: Az kell, a magyar embernek az kell. Az meg kaszinót akart – az idegen a magyar embertől. Minek az ide?
ÉN: Tehát a felcsúti stadion az kell.
Ő: Az kell a magyar embereknek, jó az, persze.

Voltak még egyéb bölcs gondolatai: Heller Ágnes erőszakos, mint minden liberális, a Fidesz és a Jobbik nem erőszakosak. A kereszténység kell és Istennek van helye az Alkotmányban. Azt mondtam: Isten létét még nem bizonyította senki és semmi. Mire ő: dehát a liberális izéket se bizonyították.
Továbbá: A nyugdíjat elköltötték az adósságra, de az úgyse az én pénzem volt, mert azt az állam adta. És az Unió ártott Magyarországnak, de Orbán megvédett minket.
Ki akart még fejteni nekem valami faszságot, de simán otthagytam, nem tudom teljes értékű emberként elfogadni. Ehhez képest köszöntem is neki. Sajnálnám őt, de csak ha magának ártana. Azonban ő és a hozzá hasonlók nekem is, és minden gondolkodó embernek ártanak. Így nem azt mondom rá sajnálkozva, hogy “szegény”, hanem hogy NYOMORULT!

Magyarország a nyomorult kisemberek országa. Orbán szánalmas kisembereket nevel, és a kisember hagyja, hogy kisemberként neveljék. A pillanatnak él. Mindegy mi van. A legfontosabb számára, hogy meglegyen a napi pár száz forintja és hogy a többiek elfogadják, hogy megfeleljen. Be akar illeszkedni a szürkeségbe. A semmilyenség kényszere hajtja. És amíg az szavazásra jogosult emberek legalább 50%-a ilyen, addig Orbán maradni fog, s majd ha az utcán alszunk mind, hívei az éhhalál küszöbén is megmentőként tekintenek majd rá. Márpedig ez az időszak nincs messze, mert Magyarország perpillanat egy olyan államcsőd szélén áll, amekkora pöcegödröt még soha nem ástak. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! Ja, és daszvidanja!

orbánmozaik

Találkozás az ápr. 6-i IQ teszt abszolút győztesével bejegyzéshez 11 hozzászólás

 • NemTudod szerint:

  Olvastam mar 6-a ota kacifantosabb “savanyu a szolo” iromanyt is. A lenyeg, hogy ameddig ekkora kolonbseggel nyernek a “nyomorultak”, addig a sok nagy “gondolkodo?!” karogasa/velemenye?!/uszitasa csak por es hamu 🙂

  Takarjatok el inkabb szegyenkezo szemeiteket…

  Egy agymosott

 • vfj szerint:

  1: Csalással nyerni egy gyerek is tud. Külföldi állampolgárok szavazatai + egy olyan választási törvény, ami sokaknak kedvezőtlen.
  2: Kedves hozzászóló, ha netán újfent hozzá kíván szólni, próbáljon meggyőzni valami érvvel, ami a bejegyzésben foglaltakra válaszol. Bár ezt a feltüntetett postástól is teljesen hiába vártam. Ő örül a 400 forintnak, Simicska meg nem milliárdos…
  3: Nincs miért szégyenkeznem, nem vagyok egyik pártnak sem tagja. Véleményt mondtam.

 • Nagy Vilmos Sándor szerint:

  Agymosottnak üzenem, ha nincs a választási törvény, ami lehetővé tette a 44 %-os szavazati aránnyal a mandátumok 62 %-át (hozzávetőleges adatok!), s ha nincs az a 600.000 cigány származású “honfitársuk” , soha nem alakítanak kormányt!

  Egy tisztán-látó normális!

 • NemTudod szerint:

  1. Olyan választási szisztéma még nem született, amelyben a baloldal mostani eredményével választást lehetett volna nyerni, akkor milyen csalásról beszélsz?!
  2. Ugye Te sem gondolod komolyan, hogy az én tisztem Téged itt megtéríteni?! Csupán kicsit érdekesnek hatott egy humoristának a személyes oldalán, ilyen erős balos politizálásra bukkanni, holott teljesen más miatt tévedtem ide.
  Embertársad eltérő véleményének kapcsán pedig “nyomorultnak” való titulálása pedig már több mint zavaró, Te nagy gondolkodó…
  3. Én sem vagyok tagja pártnak, de bizonyára csak elírás a Részedről a honlap fejlécén, hogy “független”?!

 • vfj szerint:

  Baloldali-liberális vagyok, de független minden cégtől, párttól. Akinek elég 400 forint, miközben az adójából szükségtelen stadionokat és emlékműveket építenek, és azt mondja, hogy ő pont annyit ér, az bocsánat, de nyomorult. Sértő, sértő. Elnézést. Ha nem haragszik kedves Hölgyem/Uram, én nem tegezném:) Ha a dolgaim tetszenek, örülök, ha a saját oldalamon látható politikai véleményem miatt nem fogad el, hát sajnálom, de tudomásul veszem. Mert én még hiszek a liberális demokráciában.

 • NemTudod szerint:

  A politikai véleményét én elfogadom, ellenben Ön Uram sem a postásét, sem pedig azok álláspontjait nem tudja, akik a narancsos sütit választották. Mindez lehet, hogy az Ön szemében liberalizmus, de semmiképpen sem egy demokratikus gondolkodás.
  Úgy látom, hogy vesszőparipája ez a 400 forint ezért erre reagálok. Azt javaslom, hogy nyálazza át tételesen a téli fűtésszámláit, mert nekem pl. több 10 ezer forinttal lettek összességében olcsóbbak a téli hónapok. Egyszerű szorzás/osztással, (bár mindenkinél más, szolgáltató és lakhelyfüggő is) de a köbméterek/forint árak igen szépen araszoltak lefelé az elmúlt időszakokban. Mindezek mellett valóban én is tudok olyanról, ahol pl. a szolgáltatók ügyeskedése miatt nem lett számottevő a változás mértéke. Ha Ön is ezek közé tartozik, akkor erre is van út, megoldás ill. orvoslat, csak nézzen jobban utána mielőtt farkast kiált.
  Összességében én nagyon szeretem a humort és szimpatizálok a Dumaszínházzal is stb. de kérem gondolja át, hogy mit üzen humoristaként a világnak azzal, ha a saját maga weboldalán gyakorlatilag 90%-ban csak a baloldali politikai meggyőződéseit vezeti le.
  Úgy gondolom, hogy ennek egyszerűen nem itt a helye…

 • Egy értelmiségi szerint:

  Az ilyen retardált miért nincs gondnokság alatt? Mitől van szavazati joga az olyannak, aki nem tudja mi a különbség a millió és a milliárd között. És lehetne folytatni a felsorolást. Dolgozik, fizetést kap és szavaz másokat is befolyásoló kérdésekben! Hihetetlen! Ugyanígy problémám van az ide szavazó külföldiekkel is. Nem, nem külföldön élő magyarok. Külföldiek. Nem, nem illeti meg őket a magyar nyugdíj, a magyar orvosi ellátás és semmi egyéb, ami egy fikarcnyival is több, mint ami bármely ország lakosainak jár nálunk. Majd ha itt lakik, ide fizet adót és járulékokat folyamatosan, akkor majd beszélhetünk magyar állampolgárságról. Amíg ez nincs, addig ugyanilyen alapon én a svájci állampolgárságot választom és kérem küldjék ki részemre a kész papírjaimat. És most kijelentem, hogy szavazni akarok ukrajnában, romániában, szerbiában és minden egyéb külföldi országban, ahol az emberek magyar személyit és magyar választási jogot kaptak a szavazatukért cserébe! Nettó csalás, mint a választási körzetek átszabása is utcánként. Már nem kerületenként szavazunk, vagy úgy ahogy az önkormányzatok és a polgármesterek dolgoznak, hanem körzetenként, ami a garantált fideszes utcákból áll. Ez a választás előre eldöntött volt.
  Ezzel a választási csalással viszont egy dolgot értek el, mégpedig, hogy a baloldal, vagy az akkor aktuális ellenzék joggal fog elmútnyócévezni a következő választáson. Ebben a nyolc évben ugyanis már annyi kárt okoztak és még annyit fognak okozni az országnak, amennyit több száz éve nem tudott senki. Ezt tanítani fogják a történelem könyvek, mint az ország legsötétebb korszaka a középkor óta.

 • vfj szerint:

  Ha Ön így gondolja, joga van hozzá, nekem meg szintén, hiszen a saját honlapom blogjában hadd írjak azt, amit akarok. A postás és a narancsosok (és legfőképp a jobbikosok) véleményét sajnos nem tudom elfogadni, mert antiszemitizmusra, romaellenességre, és sok más MAGYAR EMBER kirekesztésére épül. A fűtésszámla csak azoknál lehetett ezresekkel olcsóbb, akik legalább Lázár János szintjén élnek. (Számolni még tudok:)) De semmi baj azzal, aki úgy gondolja, hogy csak az ilyen emberek érnek valamit. Csak kérem, központi hatalom keretében ne legyen rámkényszerítve vallás, családmánia, “erkölcsök”, futballstadionok, és más marhaságok, miközben Simicska, Mészáros, és a hozzájuk hasonló alakok igenis MAGYAR parasztembereket fosztottak meg földjüktől! Tessék körbemenni az országban, beszélgetni emberekkel, és sok érdekes dolog kerül elő. Tessék elbeszélgetni rokkantakkal, fogyatékkal élőkkel, betegekkel, “nyuggerekkel”. MAGYAR EMBEREKKEL. Mert nem csak az a magyar, aki keresztény, családos, hetero, fehér, és részt vesz a békemeneten! Európában élünk, nem Észak-Koreában!

  Az pedig, hogy én valamennyire ismert humoristaként vállalom a politikai nézeteimet, igenis normális, mert hiszek abban, hogy ki kell lógni, nem kell beilleszkedni, elszürkülni. Vállalni kell mindent, amik vagyunk. Ha valaki emiatt nem kedvel… hát elnézést! Nekik ajánlom a sállal a nyakukban kutyasétáltatásról és disznóölésről mesélő, sűrűn káromkodó standuposokat.

  Soha nem fogok követni senkit, semmit, és a törvényekre is magasról teszek, ha olyanom van. Viszolygok a “becsületes beilleszkedőktől”, ők az 50-es évek feljelentős időszakában már bizonyítottak! No, az Ön Istene áldja!

 • Egy értelmiségi szerint:

  A rezsicsökkentés a másik ordas nagy kamu! Ehhez nem kell matekzseninek sem lenni, elég megnézni a havi rezsiszámlákat és észre venni, hogy hiába írják rá nagy betűkkel mennyit spóroltak meg nekem, ha közben a végösszeg nem lett kevesebb. Ugyanis hiába “csökkentették” pl az egy m3-re jutó gáz árát, ha közben emelték az alapdíjakat legalább ilyen mértékben. Ugyanez igaz a villanyáramra is. Átverés! Nem hogy kevesebbet nem fizettünk, hanem kifejezetten emelkedett a havi számlánk, azonos mennyiség elfogyasztása közben.

 • NemTudod szerint:

  Erdemes volna azon elgondolkodni humorista Ur, hogy kb. 50 ev kommunizmus, majd utana/mellette nagyjabol egy 20 ev szocialista kormanyzas dacara, megfuszerezve az “elmultnyolcevvel”, miert gondoljak ugy a “gondolkodo” emberek, hogy Mo. jelenlegi problemaiert, nehezebb helyzeteert, egyszoval gyakorlatilag mindenert a 4 es most mar plusz 4 eves (tehat oszesen 8 eves) jobboldali kormanyzas a felelos? 🙂

 • vfj szerint:

  A gépeléséből ítélve Ön külföldről ír. Ha így van, megértem. Sokan mentek el az utóbbi években is. (Hogy a rezsit mégis hogy fizeti nálunk, nem tudom!)

  50 év kommunizmusról nem tudok, mert 40-et szoktunk emlegetni.
  20 év szocialista kormányzásról sem tudok, mert sem Antall/Boross kormánya, sem pedig az első Orbán-kormány nem volt szocialista, de – tudja mit? – vállalom, hogy én vagyok a tájékozatlan!

  Hovatovább újfent azt javaslom, tessék utánanézni a 2010 és 14 közötti időszak dolgainak. Ha ön szerint a milliárdos stadion-beruházások, a Horthy-kultusz, a szintén irdatlan összegekbe kerülő, de a társadalmat megosztó megszállási emlékmű, az igazságtalan pénzügyi lépések, a “nem kell tandíj – de most mégis lesz és kuss”, Isten (MAGÁNÜGY) alkotmányba való “beépítése”… – hát elnézést, ehhez semmi köze a szocializmusnak, melynek a jelenlegi garnitúra emberei is egytől-egyig hű kiszolgálói voltak! No én Önnel ezt itt most be is fejezném, mert drága az időm. Kívánom, érezze jól magát!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

műsorrendelés
VFJ E-mail
Hívjon, jövök! Élő műsor - akár angolul is! (Live show in English on request.)