Karinthy-gyűrűs, négyszeres Bon-bon díjas humorista weboldala

Tour-ul

A legegyszerűbb azzal kezdeni az egészet, hogy szerintem Orbánék komplett hülyét csinálnak (illetve akarnak csinálni) az erdélyi magyarságból. Állításomat arra alapozom, hogy nemrég jöttünk meg az Ezeréves Határ közelében tett turnénkról, ahol körül voltunk véve árpádsávos lobogókkal, turulmadarakkal, de legfőképp rovásírással. Eleinte – tán érthető okokból – kellemetlen érzéssel vettem tudomásul eme rekvizítumok jelenlétét, aztán a fellépések során szépen lassan letisztult bennem minden.

Aradi Tibivel ugyanis mi összeállítottunk egy műsort, hogy majd azt Heller Tamás és Nádas György kollegákkal derültség- és tapsvihar közepette abszolváljuk a hét teltházat képező nagyérdeműnek. A derültség és a taps is megvolt, (jól is néznénk ki, ha nem így lett volna) ám tapasztalnunk kellett, hogy minél messzebbre kerülünk a trianoni határtól, annál kevesebbet tudnak a magyarországi napi politikáról a mi távolba szakadt földijeink. Menet közben kellett átszerkesztenünk a műsort, mert “Áronékat” nem érinti a választási regisztráció, a Matolcsy-féle adóhalom, vagy a Békemenetnek nevezett és álcázott üzleti-politikai vállalkozás.

A politikát csak érintőlegesen tárgyaló jelenetek, valamint az inkább közéleti, hétköznapi “dolgok” lényegesen megértőbb fülekre találtak a gyűlölködéstől mentes életet élő “testvéreinknél”. S ekkor vettem tudomásul, hogy a nálunk fasiszta propagandára használt jelképek kint teljesen más jelentéssel bírnak, amivel nekünk nem kell foglalkoznunk. Mert senki nem kérdezett rá származásunkra, nem kellett kitennünk a sárga csillagot, nem követelték tőlünk a vallási összetartozást, s mindezt úgy, hogy társaságunkban egy ortodox hívő is volt, aki épp mostanában tart böjtöt. Magánügy. Aképp is kezelte mindenki, s így aztán jól megvoltunk. Szóval Viktor, ne hülyítsd tovább a 15 millió alattvalódat, mert némelyikük még azt se tudja, hogy “ki a király”!

További fotók a Varga Ferenc József Hivatal facebook oldalon!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

műsorrendelés
VFJ E-mail
Hívjon, jövök! Élő műsor - akár angolul is! (Live show in English on request.)